Nightjars (Caprimulgidae)

White-winged Nightjar (Caprimulgus candicans) - HBW 5, p. 353

French: Engoulevent à ailes blanches German: Weißflügel-Nachtschwalbe Spanish: Chotacabras Aliblanco

Taxonomy: Stenopsis candicans Pelzeln, 1867, Irisanga, São Paulo, Brazil.
Has been considered to have close affinities with C. cayennensis, forming superspecies or possibly even conspecific, but available evidence suggests that they may not be closely related; current treatment requires further study, as present species may actually belong in genus Eleothreptus. Monotypic.

Distribution: N Bolivia, SC Brazil and E Paraguay.

  •      No sound recordings available yet