Nightjars (Caprimulgidae)

Brown Nightjar (Caprimulgus binotatus) - HBW 5, p. 359

French: Engoulevent à deux taches German: Bootschwanz-Nachtschwalbe Spanish: Chotacabras Bimaculado
Other common names: Dusky Nightjar(!)

Taxonomy: Caprimulgus binotatus Bonaparte, 1850, Borneo; error = Ashanti, Dabocrom, Ghana.
Current treatment requires further study; formerly split off in monotypic genus Veles, and notable morphological peculiarities suggest that this may indeed be appropriate (see page 306). Monotypic.

Distribution: Liberia discontinuously E to C Zaire, where restricted to rainforest zone.